top of page
Improteater for alle

Om Improteater.no

Improteater.no holder kurs i improvisasjonsteater for privatpersoner, skoler, foreninger, teatergrupper og bedrifter.


Improteater.no arrangerer kurs i improvisasjonsteater for voksne på Oslo Teatersenter. 


Om kursleder Ingunn Andreassen

Ingunn Andreassen er regissør, manusforfatter, skuespiller og teaterpedagog.

 

Hun har undervist i teater siden 1997, og har hatt regi på over 40 teaterstykker. Hun startet Improteater.no i 2004 og grunnla TeaterStudio i 2012, hvor hun tilbyr kurs i skuespillerteknikk. Hun har jobbet i kulturskolen, og var teaterinstruktør i Rælingen kulturskole i 18 år.  

På TV2 har Ingunn instruert deltakere i «Jakten på kjærligheten» i improteater, og avisen Vårt Land og magasinet MAG har skrevet reportasjer om improkursene hennes.

Hun har vært skuespiller og kunstnerisk leder i Oslo Improvisasjonsteater (2002-2009), og har gjestespilt ved internasjonale scener som The Basement Theatre (Atlanta), Stockholms Improvisationsteater og Chicago Improv Festival.

Hun har studert improteater i Stockholm og Chicago. Hun har gått kurs og workshops med: Jacob Bannigan, Joe Bill, Anja Boorsma, Marta Borges, Beatrix Brunschko, Craig Cackowski, Randy Dixon, Eugen Gerein, Jeff Griggs, Per Gottfredsson, Johan Humlesjö, Nick Johne, Lorenz Kabas, Keith Johnstone, Shawn Kinley, Helena Lindegren, Roddy Maude-Roxby, Susan Messing, David Razowsky, Asaf Ronen, Gary Schwartz, Sergey Sobolev, JStar og Mark Sutton.

Ingunn skriver for teater, lyddrama og film. Hun debuterte som manusforfatter med hørespilleserien «Alt for Daniel» (NRK Radioteatret, 2007), som vant førstepris i den internasjonale konkurransen Prix Ex Aequo Children's and Youth Radio Drama. 

 

Ingunn er utdannet skuespiller fra NISS (Nordisk Institutt for Scene og Studio), og teaterpedagog fra Høgskolen i Oslo. I tillegg har hun studert dramaturgi og teaterteori på Universitetet i Oslo, og pedagogikk på Universitetet i Tromsø. 

Om kursleder Christina Hvinden

Christina Hvinden er skuespiller og instruktør utdannet fra Desmond Jones School of Mime and Physical Theatre og Ecole Mime Corporel Dramatique.


Christina startet med improvisasjonsteater da hun studerte Teatervitenskap i Bergen. På slutten av 90-tallet var hun instruktør og leder for improgruppa Mandagsgruppa. I 2002 ble hun medlem av Oslo Improvisasjonsteater. Hun har spilt BarneImpro på Soria under Moria og på Torshovteatret i regi av Den kulturelle skolesekken.


Christina drev i 6 år Bouvetteatret i Bergen. Teatergruppa hadde blant annet teateroppsetninger på Black Box Teater, BIT-Teatergarasjen og Teaterhuset Avant Garden.


De senere årene har hun jobbet spesielt mye med teater som verktøy i læringsprosesser med fokus på kommunikasjon og samhandling. Hun har ledet bedriftsworkshops for Splint og Klinsj. Christina har for Improteater.no vært instruktør for ukentlige kurs, sommerkurs og bedriftskurs.


Christina Hvinden og Ingunn Andreassen er gamle skuespillerkollegaer fra Oslo Improvisasjonsteater.

bottom of page