top of page

Sommerkurs i improteater og kommunikasjonsteknikk

Bli med på et unikt sommerkurs der du både får lekt deg med improvisasjonsteater og lært deg effektive kommunikasjonsteknikker!


Improteater.no arrangerer for fjerde gang sommerkurs i teater. Denne gangen er det improvisasjonsteaterveteranen og teaterinstruktør Christina Hvinden som er kursleder.

I en lekende workshop atmosfære, vil du få utforsket og jobbet med improvisasjonsteater og kommunikasjonsteknikker. Ved å kombinere disse to fagområdene, vil du på en morsomt, uhøytidelig og trygg måte få mulighet til å bli en bedre kommunikator.


Hver kursdag er delt i to. Med en bolk med improvisasjonsteater og en bolk med kommunikasjonsteknikker.

Sommerkurs del 1: Improvisasjonsteater

Du vil få jobbet med basisøvelser, karakterarbeid, enkel mimeteknikk, romforståelse, scener og historieoppbygging.

DAG 1 - BASISØVELSER

Den første dagen starter vi med grunnøvelser i improvisasjonsteater. Vi boltrer oss med øvelser som oppøver vår spontanitet, kreativitet, konsentrasjon, samarbeidsevne og partnerkontakt.

DAG 2 - KARAKTERARBEID

Den andre dagen får du lekt deg med rolle- og karakterarbeid.


DAG 3 - ENKEL MIMETEKNIKK

Dag tre får du lært deg enkel mimeteknikk, slik at du kan skape rom og gjenstander i løse lufta. Noe som igjen vil hjelpe deg med å skape tydelige steder eller rom når du improviserer scener.


DAG 4 - HISTORIEOPPBYGGING

Dag fire improviserer vi scener. Vi vil utforske hvordan vi lager og bygger opp en scene.


Hvordan starter du en scene? Hvilke karakterer bør være med i scenen? Hvordan driver du en scene framover? Hvordan skape et bra vendepunkt? Hvordan avslutter du en scene?


Sommerkurs del 2: Kommunikasjonsteknikk

Kommunikasjonsteknikkene og øvelsene Christina Hvinden lærer bort er enkle, morsomme og ukompliserte.


Du vil under denne delen av sommerkurset få:

  • Lære hvordan du blir tydeligere i formidling av budskap verbalt og fysisk.
  • Utforske forskjellige kommunikasjonsmuligheter.
  • Lære deg teknikker for bedre kommunikasjon i hverdagen.
  • Erfare hvordan du står tryggere i det du ønsker å formidle.
  • Jobbe med å bli mer bevisst det kroppsspråket signaliserer og det som blir egentlig sagt verbalt, slik at du kan kommunisere klarere og tydeligere.

Sommerkurset passer for deg som er mellom 20-100 år, uansett om du har ingen eller mye erfaring. Dette blir garantert morsomt, lekent, lærerik og utviklende!

Om kursleder Christina Hvinden

Christina Hvinden er skuespiller og instruktør utdannet fra Desmond Jones School of Mime and Physical Theatre og Ecole Mime Corporel Dramatique.


Christina er en meget erfaren og kunnskapsrik instruktør som har holdt på med improvisasjonsteater siden 1992. På slutten av 90-tallet var hun instruktør og leder for improgruppa Mandagsgruppa. I 2002 ble hun medlem av Oslo Improvisasjonsteater. Hun har spilt BarneImpro på Soria under Moria og på Torshovteatret i regi av Den kulturelle skolesekken.

Christina drev i 6 år Bouvetteatret i Bergen. Teatergruppa hadde blant annet teateroppsetninger på Black Box Teater, BIT-Teatergarasjen og Teaterhuset Avant Garden.


De senere årene har hun jobbet spesielt mye med teater som verktøy i læringsprosesser med fokus på kommunikasjon og samhandling. Hun har både holdt kurs i egen regi og ledet bedriftsworkshops for Splint og Klinsj. Hun har også undervist på Høgskolen i Oslo og Akershus.


Dato: 26.-29. juli 2012

Tid: Torsdag - søndag kl.11.00 - 15.00

Pris: 3000kr

Sted: Oslo Teatersenter, Hovinveien 1, Oslo (3. etg.)

bottom of page